Česta pitanja.

Bilo da želite da saznate više o našim proizvodima, ili precizirate detalje porudžbine, naša korisnička podrška je dostupna 24/7.

Kako naručiti proizvod?

Shodno tome da nam je cilj da pronađeš ono što želiš, olakšali smo ti da vidiš sve dostupne proizvode na stranici Active Shop.

Nakon odabira ukusa, klikom na DODAJ U KORPU, se otvara dodatni prozor u kome možeš videti odabrani proizvod. Putem korpe za kupovinu imaš pregled sadržaja kupovine, gde je moguće da izmeniš ili izbrišeš broj proizvoda iz buduće porudžbine.

Kada si odabrao sve željene proizvode, klikom na NASTAVI NA PLAĆANJE u okviru Korpe, ideš na sledeći korak, gde je potrebno da popuniš neophodne informacije kako bi pošiljka mogla da se isporuči.

Nakon popunjenih informacija, klikom na POTVRDI je izvršena kupovina i možeš očekivati potvrdu putem e-pošte koju si naveo prilikom prijave.

Ako nemaš naviku da kupuješ putem interneta, svoju narudžbinu možeš kreirati uz našu pomoć. Active Pharma tim će ti pomoći pri odabiru proizvoda koji odgovaraju baš tvojim potrebama putem profila na društvenim mrežama, broja telefona +38162611320 i e-pošte [email protected]

Kako mogu znati da li je narudžbina potvrđena?

Kada završiš narudžbinu, dobićeš poruku putem navedene e-pošte s potvrdom i detaljima kupovine. Ukoliko poruka ne stiže, preporučujemo da proverite odeljak „Neželjena pošta“.

Ako u tom odeljku ne možeš da pronađeš poruku potvrde, kontaktiraj nas putem društvenih mreža, live chat-a na samom sajtu, broja telefona +38162611320 i e-pošte [email protected]

Kako se vrši plaćanje?

Plaćanje se vrši pouzećem, gde prilikom dostave na kućnu adresu, kuriru plaćate gotovinom. Plaćanje za pravna lica se vrši putem fakture.

Važno je da prilikom popunjavanja neophodnih informacija za isporuku u delu “Napomena” ostavite podatke firme kako bi vam profaktura bila poslata na navedenu adresu e-pošte. Sva plaćanja se vrše valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Cene
Cene su sa PDV-om. Napominjemo da ne vršimo prilagođavanje cena proizvoda čiji je prvobitna cena prilikom izvršene kupovine promenjena zbog sniženja tokom trajanje isporuke pošiljke. Ukoliko dođe do razlike između cena naznačenih na veb-sajtu i na društvenim mrežama, ispravna je uvek ona cena koja je vidljiva na veb-sajtu.

Kako da ostvarim popust?

Isporuka je besplatna za sve porudžbine iznad 6000 RSD. Sve ostale popuste možeš iskoristiti prilikom popunjavanja informacija za isporuku, unosom posebnog kupon koda.

Za više informacija posetite Loyalty program. Za firme kreiramo posebne ponude, stoga nam možete poslati upit na [email protected].

Koji je rok isporuke?

Rok za dostavu može da varira između 3-6 radnih dana, u zavisnosti od adrese za isporuku, osim kada je reč o limitiranim pre-order kolekcijama, gde isporuka traje duže.

Primićeš poruku sa ažuriranim stanjem porudžbine putem e-pošte kada ona bude poslata na navedenu adresu.

Ukoliko želiš da naručiš proizvode, ali nećeš biti u mogućnosti da preuzmeš pošiljku u narednim danima, u delu “Napomena” prilikom popunjavanja informacija za isporuku, ostavi komentar kada ti odgovara da preuzmeš pošiljku.

Ne vršimo isporuku van teritorije Republike Srbije. Za kupce koji se nalaze na teritoriji Kosova i Metohije potrebno da se uplata izvrši na račun pre slanja pošiljke.

Molimo Vas da uzmete u obzir da je nama u interesu da dobijete vaš paket što pre, i da se trudimo da na sve načine omogućimo što manje čekanje. Cenimo vašu podršku i strpljenje.

Kako da otkažem porudžbinu?

Ako si izvršio/la narudžbinu i dobio/la potvrdu putem e-pošte, istu možeš otkazati u roku od 6h tako što ćeš nas kontaktirati putem društvenih mreža, broja telefona +38162611320 i e-pošte [email protected], kako bismo izvršili postupak otkazivanja narudžbine.